De stadt Ravensteijn (1651) Slide1
Gezicht op Megen (2012) Slide2
Abdij 'Maria Refugie' (2012) Slide3
Zusters in de tuin (2011) Slide4

Huisbaas van het MRK

In 1972 richtten drie partijen het Museum voor Religieuze Kunst (MRK) op. Dit waren de Abdij, het Bisschoppelijk Museum van ‘s-Hertogenbosch en de Gemeente Uden De Abdij verhuurt sindsdien voor een zeer schappelijke prijs, een tweetal vleugels van het klooster op de begane grond, de vroegere boerderij en de kruidentuin aan het museum. Moeder Abdis zit qualitate qua ook in het Bestuur van het MRK.

In 1989 verkocht de Abdij een stuk grond buiten, maar vlakbij de kloostermuur aan het museum. Hierdoor kon het museum een betere ingang creëren en ondergronds een tentoonstellingsruimte met depot bouwen. Voor het MRK is het inwonen bij deze buren een werkelijk uniek onderdeel van de beleving van het museum.

Comité van Aanbeveling 300 jaar Abdij Uden

De Stichting 300 jaar Abdij Uden wordt ondersteund door velen die de abdij een warm hart toedragen. Daarnaast hebben enkelen zich bereid verklaard het belang van dit jubileum te onderstrepen.


Galerie

Een mooie impressie van de Abdij te Uden.
Lees meer >

Hoe ondersteunt u dit jubileum?

Slim schenken is een kunst geworden.

Als u ook vindt dat drie honderd jaar Abdij in Uden passend gevierd moet worden en dat u uw steentje daaraan wil bijdragen dan verzoeken wij u contact met ons te zoeken.

Natuurlijk zijn we heel blij met elk bedrag dat er op onze bankrekening 10.89.25.676 bij de Rabobank binnenkomt.

Maar de belastingdienst heeft onze stichting als ANBI erkent en dat geeft mogelijkheden om op uw gift tot wel
52 % belastingaftrek te komen.

Lijfrente is een van de vormen. Wij verzorgen dat graag voor u, kostenloos vanaf een gift van € 250,00.

De leden van ons jubileumcomite en onze secretaris Mevrouw Mr. Sophie Dellaert (bij Van Heeswijk Notarissen te Rotterdam bereikbaar onder telefoonnummer: 010 - 22 40 930) zijn graag bereid discreet voor u de beste oplossing in beeld te brengen.

Nieuws

Expositie t.g.v. 300 jaar Abdij Uden verlengd

28-11-2013:

De expositie ‘300 jaar Abdij Uden’, in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden, is verlengd tot en met 5 januari 2014. Lees meer >

---

Start kaartverkoop voor bezichtiging van kapel,

30-08-2013:

Start kaartverkoop voor bezichtiging van kapel, abdij en museum op zondag 15 september. Lees meer >