Maria Refugie (2011) Slide4
Maria Refugie (1948) Slide3
Zusters in koorgebed (ca. 2000) slide1
Kapittelzaal (1968) slide2

Artikelen

In samenwerking tussen de Winter mediagroep uit Uden, de Stichting ‘300 jaar Abdij Uden’ en het Museum voor Religieuze Kunst verschijnen vanaf december 2011 tweewekelijks in de periodieken van deze uitgever korte artikelen. Hierin wordt, in het kader van het jubileum ‘300 jaar Abdij Uden’ aandacht besteed aan andere monumenten in de regio. Als geen andere streek in Nederland is Oost Brabant bedekt met religieuze monumenten als kloosters, kerken , kapellen en devotieplaatsen. Dat heeft alles te maken met de vrije heerlijkheden die hier vroeger lagen. Heerlijkheden, kleine stadstaatjes, met klinkende namen als het Ambt Oeffelt, het Graafschap Megen, de Baronie van Boxmeer, de Commanderie van Gemert en het Vrije Land van Ravenstein.


Hier kon in de loop van de zeventiende en achttiende eeuw een eigen cultuurlandschap ontstaan dat uniek in Nederland te noemen is, en dat tot de dag van vandaag zichtbaar is gebleven.
Zij worden geschreven door Léon van Liebergen, senior-conservator van het Museum voor Religieuze Kunst. Het ligt in de bedoeling dat deze artikelen later, uitgebreider, gebundeld worden in een boekwerk . Het zal een soort gids worden, rijk geïllustreerd en voorzien van kaarten. De opbrengst uit verkoop van dit boek zal ten goede komen aan de financiering van het 300 jarig jubileum van de Abdij ‘Maria Refugie’ te Uden.
Hieronder een keuze uit deze reeks.


Galerie

Een mooie impressie van de Abdij te Uden.
Lees meer >

Hoe ondersteunt u dit jubileum?

Slim schenken is een kunst geworden.

Als u ook vindt dat drie honderd jaar Abdij in Uden passend gevierd moet worden en dat u uw steentje daaraan wil bijdragen dan verzoeken wij u contact met ons te zoeken.

Natuurlijk zijn we heel blij met elk bedrag dat er op onze bankrekening 10.89.25.676 bij de Rabobank binnenkomt.

Maar de belastingdienst heeft onze stichting als ANBI erkent en dat geeft mogelijkheden om op uw gift tot wel
52 % belastingaftrek te komen.

Lijfrente is een van de vormen. Wij verzorgen dat graag voor u, kostenloos vanaf een gift van € 250,00.

De leden van ons jubileumcomite en onze secretaris Mevrouw Mr. Sophie Dellaert (bij Van Heeswijk Notarissen te Rotterdam bereikbaar onder telefoonnummer: 010 - 22 40 930) zijn graag bereid discreet voor u de beste oplossing in beeld te brengen.

Nieuws

Expositie t.g.v. 300 jaar Abdij Uden verlengd

28-11-2013:

De expositie ‘300 jaar Abdij Uden’, in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden, is verlengd tot en met 5 januari 2014. Lees meer >

---

Start kaartverkoop voor bezichtiging van kapel,

30-08-2013:

Start kaartverkoop voor bezichtiging van kapel, abdij en museum op zondag 15 september. Lees meer >