Slide2
Slide1

Zusters Birgittinessen zetten hun deuren open!

Dinsdag 27 Augustus 2013

Op zondagmiddag 15 september 2013 zetten de zusters Birgittinessen, in het kader van de viering van hun 300-jarige aanwezigheid in Uden, de deuren van hun abdij eenmalig open. Dit is een unieke gebeurtenis. Bezoekers kunnen op deze zondag kennis maken met de zusters, hun dagelijks leven en hun gebouw. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om in de kloostertuin, te genieten van gratis koffie/thee of ranja. Hier is speciaal voor deze gelegenheid een tent opgesteld,  waar een filmpje over de Birgittinessen, hun geschiedenis en hun leven getoond worden.   Aansluitend kan daarna in het Museum voor Religieuze Kunst de expositie ‘300 jaar Abdij Uden’ bezocht worden. Per gezin ontvangt u, bij het verlaten van het museum, ook nog het boekje ‘300 jaar Abdij Uden’, waarin het leven van de stichteres van de Orde, Birgitta van Zweden, en de geschiedenis van de zusters Birgittinessen in Nederland staat beschreven. Veel aandacht wordt daarbij besteed aan de Abdij ‘Maria Refugie’ te Uden.

Er is een klein minpuntje aan deze ‘open’ dag. De abdij is een eeuwenoud gebouw en is niet geschikt voor minder validen en rolstoelgebruikers. Er zijn veel trappen en niveauverschillen.

Vanwege de te verwachte drukte en om een en ander toch goed en gestructureerd te laten verlopen is gekozen voor het verkopen van combikaarten. Voor volwassenen kost die € 5,-- p.p. Kinderen tot 16 jaar, begeleid door volwassenen, krijgen een gratis kaart. De kaarten worden alleen verkocht aan de kassa van het Museum voor Religieuze Kunst, Vorstenburg 1, 5401 AZ te Uden.  Om de bezoekers over de hele middag te verspreiden wordt de middag in 4 bloktijden gedeeld, waarbij  maximaal 500 bezoekers per uur worden toegelaten. De tijd waarop u wordt verwacht zal op de combikaart vermeld staan. 

De verkoop is op zaterdag 31 augustus van 13.30-17.00 uur, op zondag 1 september van

13.30- 17.00 uur en daarna tijdens de openingstijden van het museum

(www.museumvoorreligieuzekunst.nl).

Er kunnen géén kaarten verkocht worden via e-mail of bank/giro overschrijvingen en een museumjaarkaart of een vriendenkaart geeft géén recht op vrije toegang.

Nieuws overzicht

Galerie

Een mooie impressie van de Abdij te Uden.
Lees meer >

Hoe ondersteunt u dit jubileum?

Slim schenken is een kunst geworden.

Als u ook vindt dat drie honderd jaar Abdij in Uden passend gevierd moet worden en dat u uw steentje daaraan wil bijdragen dan verzoeken wij u contact met ons te zoeken.

Natuurlijk zijn we heel blij met elk bedrag dat er op onze bankrekening 10.89.25.676 bij de Rabobank binnenkomt.

Maar de belastingdienst heeft onze stichting als ANBI erkent en dat geeft mogelijkheden om op uw gift tot wel
52 % belastingaftrek te komen.

Lijfrente is een van de vormen. Wij verzorgen dat graag voor u, kostenloos vanaf een gift van € 250,00.

De leden van ons jubileumcomite en onze secretaris Mevrouw Mr. Sophie Dellaert (bij Van Heeswijk Notarissen te Rotterdam bereikbaar onder telefoonnummer: 010 - 22 40 930) zijn graag bereid discreet voor u de beste oplossing in beeld te brengen.

Nieuws

Expositie t.g.v. 300 jaar Abdij Uden verlengd

28-11-2013:

De expositie ‘300 jaar Abdij Uden’, in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden, is verlengd tot en met 5 januari 2014. Lees meer >

---

Start kaartverkoop voor bezichtiging van kapel,

30-08-2013:

Start kaartverkoop voor bezichtiging van kapel, abdij en museum op zondag 15 september. Lees meer >